thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 30/04/16
zmieniono dnia: 30/04/16

Składniki

Danie

  • 400 g mleka kokosowego
  • 150-200 g kurczak
  • 25 g Pasta Panang Curry
  • 30 g masła
  • 150 g cukinia, (można bez)
  • 150 g pieczarki, (można bez)
  • 2 centymetry galangal / imbir, pokroić na dwa kawałki
  • 8 centymetrów trawa cytrynowa, pokroić na trzy
  • 10 g cukru palmowego
  • 2 łyżki sos rybny
  • 0,5 porcji soku z limonki
  • 3 liście limonki Kaffir, suszonych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pokroić kurczaka i warzywa w kostkę.

     

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić masło i smażyć 5 min / 100 st / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1 jak masło się rozpuści dodać pastę Panang Curry i po minucie dodać 100 g mleka kokosowego.

     

    Dodać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" resztę mleka kokosowego po chwili kurczaka 5 min / 100 st / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1 po chwili dodać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" galangal, tarwę cytrynową, liście limonki Kaffir, cukier palmowy i sos rybny.

     

    Dodać Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" cebulę czerwoną, pieczarki i cukinię 5 min / 100 st / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

     

    Dodać Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" sok z limonki i GOTOWE !!!

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Curry Panang

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy