thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Bifteki z fetą

  • 200 gramy fety
  • 3 cebula, 3 cebule, przepołowione
  • 1 ząbki czosnek
  • 500 gramy mięso mieszane, wieprzowo-wołowe
  • 30 gramy bułka tarta
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczki papryki, mielonej, słodkiej
  • 1 papryczka chili, świeża
  • 60 gramy papryki czerwonej
  • 250 gramy pomidorki cherry
  • 20 gramy koncentrat pomidorowy
  • 50 gramy cukru
  • 1 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 15 gramy mąki kukurydzianej
  • 35 gramy białego octu winnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1 Włóż cebulę i czosnek do misy miksera, siekaj przez 5 sekund (prędkość 5) i dociskaj łopatką.
    Dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę, mieszać łopatką przez 30 sekund/prędkość 2 i przełożyć. Opłucz miskę do mieszania.
    Z mięsa mielonego uformować 11 placków (każdy ok. 60 g /Ø 10 cm), na środku każdego placka położyć pasek tłuszczu i uformować wydłużony placek, tak aby ser był zamknięty w mięsie mielonym. Odłóż wypełnione wałeczki z mięsem na bok.
  2. 2 Włóż cebulę, kawałki papryki, chili, pomidory i przecier pomidorowy do misy miksera, siekaj przez 6 sekund/prędkość 5 i dociskaj łopatką.
    Dodaj cukier, pieprz cayenne, gorczycę, mąkę kukurydzianą i ocet i mieszaj przez 10 sekund/poziom 3, a następnie gotuj przez 20 minut/100°C/poziom 2, dopraw do smaku i przełóż.
    Smaż bifteki na patelni na kuchence z olejem przez około 5 minut, aż będą chrupiące ze wszystkich stron. Podawaj bifteki z pikantnym dipem pomidorowym, np. z colesławem lub ryżem z pomidorami.

    Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bifteki z fetą

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?