Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Bifteki z fetą
- 200 gramy fety
- 3 cebula, 3 cebule, przepołowione
- 1 ząbki czosnek
- 500 gramy mięso mieszane, wieprzowo-wołowe
- 30 gramy bułka tarta
- 1 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 łyżeczki papryki, mielonej, słodkiej
- 1 papryczka chili, świeża
- 60 gramy papryki czerwonej
- 250 gramy pomidorki cherry
- 20 gramy koncentrat pomidorowy
- 50 gramy cukru
- 1 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 15 gramy mąki kukurydzianej
- 35 gramy białego octu winnego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1 Włóż cebulę i czosnek do misy miksera, siekaj przez 5 sekund (prędkość 5) i dociskaj łopatką.
Dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę, mieszać łopatką przez 30 sekund/prędkość 2 i przełożyć. Opłucz miskę do mieszania.
Z mięsa mielonego uformować 11 placków (każdy ok. 60 g /Ø 10 cm), na środku każdego placka położyć pasek tłuszczu i uformować wydłużony placek, tak aby ser był zamknięty w mięsie mielonym. Odłóż wypełnione wałeczki z mięsem na bok. - 2 Włóż cebulę, kawałki papryki, chili, pomidory i przecier pomidorowy do misy miksera, siekaj przez 6 sekund/prędkość 5 i dociskaj łopatką.
Dodaj cukier, pieprz cayenne, gorczycę, mąkę kukurydzianą i ocet i mieszaj przez 10 sekund/poziom 3, a następnie gotuj przez 20 minut/100°C/poziom 2, dopraw do smaku i przełóż.
Smaż bifteki na patelni na kuchence z olejem przez około 5 minut, aż będą chrupiące ze wszystkich stron. Podawaj bifteki z pikantnym dipem pomidorowym, np. z colesławem lub ryżem z pomidorami.
Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?