Składniki
- 340 g wody letniej
- 2 łyżeczek soli
- 400 g maka przenna 405
- 100 g mąka żytnia 1150
- 1/5 kostki drożdży świeżych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wszystkie skladniki dac do "Blokada naczynia miksującego" i zmieszac 2 1/2 min / "Ciasto"
Ciasto dac do miski (jeszcze raz taka duza jak ciasto) i odstawic do lodowki na noc albo caly dzien.
Ciasto troche maka posypac i lyzka brak porcje i je dawac na blache (papier do pieczenia)
20 minut piec przy 220 - 250 °C (zalezy od pieca) i piec az beda troche brazowe i wygladaja chrupiace... ;D
P.S. dalam juz tez raz cale ciasto na blache, posypalam maka i pieklam jako chlebek (ok. 10 minut dluzej) ...tez bardzo pyszne!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
You will be permitted to posting companies, yet not one-way links, except in cases where they can be permitted plus for issue.ufa345สล็อต
a extremely superb webpage. a realy educational in addition to a an extremely superior position. i’m a sucker for the. 우리카지노
Are you sure to delete this comment ?