thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
300 g
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 06/04/14
zmieniono dnia: 07/04/14

Składniki

kasza jaglana

  • słonecznik łuskany
  • 2 czosnek
  • 1 cebula mała
  • papryka słodka lub ostra
  • pieprz
  • sól
  • 300 gramów kasza jaglana

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Po ugotowaniu kaszy jaglanej i odcedzeniu pozostawiam ją do ostygnięcia. W tym czasue siekam cebulę (siekanie cebuli opisane jest w podstawowej książce z przepisami na Thermomix) i wyciskam czosnek.

  3. Do zimnej kaszy jaglanej dodaję odrobinę wody, oleju i przypraw (przyprawy według własnego uznania, np. sól, pieprz, papryka, oregano, kurkuma, kmin, kminek, curry). Mieszam do powstania średnieo ziarnistej masy (pozycja 6, czas 6 Drunk. Dzielę powstałe ciasto na dwie części.

  4. Pierwsza część - dla Pań - jest z pestkami słonecznika. Ilość wedlug uznania noże Wsteczne, pozycja 4, czas 10 s.


    Do drugiej części -dla Panów na każde spotkanie piłkarskie lub inny sport - dodaję posiekaną cebulę i wuciśnięty czosnek. Mieszam noże Wsteczne pozycja 4, czas 10 s.


    Gotowe masy łyżką nakładam i rozsmarowuję na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (można moczyć łyżkę w zimej wodzie by się nie kleiła). Wkładam do piekarnika na około 40 minut temperatura 180 st. C (termoobieg).

Porady

powodzenia

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?