thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Zupa pomidorowa na upaly

  • 7 łyżek oliwy, oliwa zpierwszego tloczenia
  • 3 jajka, ugotowane na twardo
  • 4 plastrów szynki, wloska lub hiszpanska dostepne w hipermarketach
  • 800 gramów pomidorów, dojrzalych i czerwonych
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 1 bulka mala lub kromka chleba, lekko zamrozona
  • sól, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka wkladamy do naczynia miksujacego na 2 sekundy obroty nr 4. po zmiksowaniu wyjmujemy z naczynia na talerzyk.Nastepnie wkladamy szynke i miksujemy obroty nr 7, 4-6 sekund i wykladamy na talerzyk, nastepnie do nieumytego naczynia wkladamy czosnek, pomidory i sol miksujemy czs 30 sek, obroty nr 5, dodajemy chleb i ocet i miksujemy 30 sek obroty numer 5 a nastepnieokolo 2 minuty obroty nr 10. Czas obrotow zalezy od jakosci pomidorow. Zmniejszamy obroty do 5 i wlewamy olej po 1 lyzce. Rozlewamy na talerze i dekorujemy jajkiem i szynka. Mozemy zwiekszyc ilosc octu i oliwy zalezy to od naszych upodoban.

Porady

Mozna zupe podawac schlodzona z lodowki.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa pomidorowa na upaly

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy