Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 15/03/14
zmieniono dnia: 11/05/15
Składniki
- 2 szczypty soli i pieprzu do smaku
- 100 g oliwy z oliwek
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 50 g orzechów włoskich wyłuskanych
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 1-2 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodać parmezan, orzechy i szpinak, rozdrobnić 8 s/obr.8.
3. Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr.3
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wyszlo pyszne, pomimo ze czosnek byl dosc mocno wyczuwalny.
Polecam!
Robiłam dzis i jest przepysznyyyyyy
Dziewczyny powiedzcie mi czy jak zostanie mi tego pesto to czy mogę zawekować?
Bardzo dobre
wersja bardziej fit
nie dałam parmezanu, zwiększyłam ilość szpinaku do 200g - wyszło pysznie!
pysznosci. Robię według tego przepisy warianty z rukolą i pietruszką
Pesto rewelacyjne, ekstra dodatek do makaronu. Do smaku i koloru dodałam na koniec pokroijone szuszone pomidory. Co do samego przepisu zmniejszyłam ilość oliwy o połowe. pesto i tak było rzadkie.
Are you sure to delete this comment ?