![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/hhxn61kc-eed01-937051-cfcd2-9ad2j0k4/7d41e3a9-69ae-41c8-b032-5300075a91c0/main/pesto-ze-szpinaku.jpg)
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 03/15/14
zmieniono dnia: 05/11/15
Składniki
- 2 szczypty soli i pieprzu do smaku
- 100 g oliwy z oliwek
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 50 g orzechów włoskich wyłuskanych
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 1-2 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodać parmezan, orzechy i szpinak, rozdrobnić 8 s/obr.8.
3. Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr.3
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wyszlo pyszne, pomimo ze czosnek byl dosc mocno wyczuwalny.
Polecam!
Robiłam dzis i jest przepysznyyyyyy![Smile Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Dziewczyny powiedzcie mi czy jak zostanie mi tego pesto to czy mogę zawekować?
Bardzo dobre
wersja bardziej fit
nie dałam parmezanu, zwiększyłam ilość szpinaku do 200g - wyszło pysznie!
pysznosci. Robię według tego przepisy warianty z rukolą i pietruszką
Pesto rewelacyjne, ekstra dodatek do makaronu. Do smaku i koloru dodałam na koniec pokroijone szuszone pomidory. Co do samego przepisu zmniejszyłam ilość oliwy o połowe. pesto i tak było rzadkie.
Are you sure to delete this comment ?