thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 50min
Czas całkowity
2h 35min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 1 szczypty soli
  • 1 jajko kurze
  • 100 gramów masła
  • 200 gramów mąki przennej

Zielony farsz

  • 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 150 gramów mleka
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 3 jajka kurze
  • 450 gramów zielonej fasolki szparagowej, młoda fasolka jest najlepsza !!!
  • 450 gramów szpinaku, ( koniecznie odsączony z wody )
  • pieprz do smaku
  • 1 szczypty sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Składniki na ciasto zmiksować w TM 20s/obr.4 po czym ciasto włożyć do woreczka i schować na 30 min. do lodówki.

    2. Składnki na farsz tj. szpinak i fasolka musza być koniecznie rozmrożone i odsączone z wody po czym włozyć je do naczynia miksującego 30s/obr.4

    Formę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzeg i pieczemy w piekarniku 10 minut/200stopni po tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 35 - 45 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółty.

Porady

Kochani

Koniecznie po rozmrożeniu należy odsączyć szpinak i fasolkę !

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta ze szpinakiem, fasolką i serkiem feta.

Wydrukuj:

Komentarze