- TM 5
Składniki
SOS
- 1 ząbek czosnku, większy
- 200 gramów białych pieczarek, świeżych, przekrojonych na paski
- 2 pommidory, pokrojone
- po 1 łyżeczce soli, bazylii, majeranku
- po 1/2 łyżeczki tymianku, oregano, papryki słodkiej
- 2,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 15 gramy oliwy
- 100 gramów groszek konserwowy, opcjonalnie - dajemy na talerz przed samym podaniem
- 100 gramy cebuli
- 250 gramów mięsa mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę i czosnek rozdrabniamy 3sek/obr.5 po czym zgarniamy na dno naczynia kopystką całą rozdrobnioną zawartość, dodajemy 15 g oliwy i dusimy 3min/varoma/obr.2,
Następnie dodajemy zmielone mięso , mięszamy 4sek/obr.3
Dodajemy resztę składników oraz przyprawy i gotujemy 10min/obr.2 / temp. 100 st.C
W tym czasie gotujemy makaron polecam świderki albo kolanka
Dodajemy do ugotowanego makaronu sos i danie gotowe.
SMACZNEGO !!!
SOSU
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze