Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
48min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 01/12/17
zmieniono dnia: 07/12/17
Składniki
ciasto
- 500 gramów mąka pszenna tortowa
- 1 margaryna
- 75 gramów drożdże świeże
- 2 jajka
do obtaczania
- cukier
- cukier waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" wsypać mąkę oraz rozkruszone drożdże. Miksujemy 30s obr. 4,5.
- Następnie do "Blokada naczynia miksującego" dodajemy pokrojoną w kostę margarynę i ustawiamy 30s. obr. 4. Dodajemy jajka i ustawiamy "Ciasto" na ok 40s.
- Na duży płaski talerzyk wysypujemy cukier + odrobinę dla smaku cukru waniliowego (robię to na oko). Mieszam cukry.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Zrolowane paluszki obtaczamy w cukrze (delikatnie, nie trzeba dociskać) i układamy je na blaszcze. Pieczemy w 200'C ok. 15-20 min do zrumienienia.
ciasto
cukry
Formowanie paluchów
pieczenie
Porady
Z przepisu wychodzi ok. 50 paluchów.
Dzieciaki uwiebiają lepić różne cuda z tego ciasta i obserwować jak się pieką, warto dać im odrobinę dla zabawy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Super przepis!!! Pyszny i prosty a tylko takie przy mojej trójce robie😊jeden minus : ZA SZYBKO ZNIKAJĄ 😋