thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
2h 20min
porcja/porcje/porcji
18 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

KRUSZONKA

  • 100 g masła
  • 100 g maki migdalowej
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g erytrytolu
  • 1 szczypty cynamonu

NADZIENIE

  • 600 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 4 łyżki wiórki kokosowe
  • 4 łyżki płatków migdałowych

POLEWA

  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 100 g erytrytolu
  • 3 jajka
  • 200 g śmietany 36%

CIASTO

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g mleka 3.2 %
  • 1 jajko całe
  • 150 g masło
  • 70 g erytrytol
  • 300 g mąki migdalowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. WAŻNE: Nie trzeba myć naczynia miksującego po wykonianiu poszczególnych etapów!


    Wysmarować tortownicę ok. 26-28 średnicy. Włączyć piekarnik na 180 stopni Celcjusza.

    1. CIASTO: wszystkie składniki wrzucić do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i mieszać 10 sek./obrót 5. Ciasto wyłożyć w tortownicy na dnie i bokach.

    2. NADZIENIE: jabłka wrzucić do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i wymieszać za pomocą szpatułki, 10 sek./obrót 4. Wyłożyć do ciasta i wygładzić.

    3. POLEWA: Wszystkie składniki wrzucić do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i mieszać 10 sek./obrót 8. Polać jabłka.

    4. KRUSZONKA: Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy orzechy i rozdrabiamy 3 sek./obrót 7, następnie wrzucamy pozostałe składniki i mieszamy 4 sek./obrót 4. Posypujemy na polewę.

    Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant SZYBKI JABŁECZNIK Z ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ - KETOGENICZNY

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?