![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/6k18u423-6b21f-658917-f60be-r3922xc4/c8cc891c-aada-42bc-811a-808ce25ffb6b/main/wariant-szybki-jablecznik-z-orzechowa-kruszonka-ketogeniczny.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/6k18u423-6b21f-658917-f60be-r3922xc4/61ad57a1-3ae2-498b-9071-ca9205ca9d49/main/wariant-szybki-jablecznik-z-orzechowa-kruszonka-ketogeniczny.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/6k18u423-6b21f-658917-f60be-r3922xc4/ab110dd4-d8b8-4abe-8af2-8dcd43b463f5/main/wariant-szybki-jablecznik-z-orzechowa-kruszonka-ketogeniczny.jpg)
Składniki
KRUSZONKA
- 100 g masła
- 100 g maki migdalowej
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g erytrytolu
- 1 szczypty cynamonu
NADZIENIE
- 600 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki wiórki kokosowe
- 4 łyżki płatków migdałowych
POLEWA
- 1 łyżeczki cynamonu
- 100 g erytrytolu
- 3 jajka
- 200 g śmietany 36%
CIASTO
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 g mleka 3.2 %
- 1 jajko całe
- 150 g masło
- 70 g erytrytol
- 300 g mąki migdalowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
WAŻNE: Nie trzeba myć naczynia miksującego po wykonianiu poszczególnych etapów!
Wysmarować tortownicę ok. 26-28 średnicy. Włączyć piekarnik na 180 stopni Celcjusza.
1. CIASTO: wszystkie składniki wrzucić do"Blokada naczynia miksującego" i mieszać 10 sek./obrót 5. Ciasto wyłożyć w tortownicy na dnie i bokach.
2. NADZIENIE: jabłka wrzucić do"Blokada naczynia miksującego" i wymieszać za pomocą szpatułki, 10 sek./obrót 4. Wyłożyć do ciasta i wygładzić.
3. POLEWA: Wszystkie składniki wrzucić do"Blokada naczynia miksującego" i mieszać 10 sek./obrót 8. Polać jabłka.
4. KRUSZONKA: Do"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy orzechy i rozdrabiamy 3 sek./obrót 7, następnie wrzucamy pozostałe składniki i mieszamy 4 sek./obrót 4. Posypujemy na polewę.
Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?