Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 38min
porcja/porcje/porcji
16
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 15/12/19
zmieniono dnia: 18/12/19
Składniki
Talerzyki migdałowe
- 50 g masła
- 2 łyżki soku jabłkowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
- 100 g cukru
- 60 g mąki pszennej tortowej
- 80 g płatków migdałowych
- 30 g obranych migdałów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wsypać obrane migdały 5 s /poz. 6.
Migdały przesypać do miseczki.
W "Blokada naczynia miksującego" umieścić masło, sok jabłkowy, cukier i cukier waniliowy 3 min. /40 stopni C.
Następnie dodać mąkę 1min. /obr. 3.
Wsypać płatki migdałowe i migdały 30 s. /obr. 3
Ciasto odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Trzy
blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka nakładać łyżeczką w odstępach 10 cm od siebie, gdyż w trakcie pieczenia bardzo się rozlewają. Piec 8 minut w temp. 180 stopni C.
Gotowe ciasteczka pozostawić do przestygnięcia na tej samej blaszce, na której się piekły.Następnie ostrożnie zdjąć (podważając je nożem) i odłożyć, aby całkowicie ostygły.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?