thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Spód

  • 200 g ciastek digestive z czekoladą lub zwyklych herbatników
  • 70 g masła extra

Masa serowa

  • 750 g Sera półtłustego
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 (250 ml) szklanka likieru jajecznego (ajerkoniaku)
  • 3 łyżki mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowanie spodu:

    Ciastka oraz masło włożyć do naczynia miksującego 1 min/obr 10 - powinno wszystko wyglądać jak mokry piasek. Tortownicę o średnicy 21 - 22 cm wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia (sernik będzie bardzo płynny i może się zdarzyć, że parę kropel będzie się wydostawać dołem).

    Zmiksowane ciastka wyłożyc dokładnie na spód tortownicy, docisnąć.

    Przygotowanie masy serowej:

    Założyć motylek. Jajka i cukier zmiksować: 2 min/60 stopni C/ obr.3.

    Zdjąć motylek. Dodać pozostałe składniki i wymieszać 3 min/obr. 7.

    Gotową masę serową wylać na spód z ciastek.

    Sernik piec w temp. 170 stopni przez około 70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. Ostudzić, włożyć do lodówki na około 12 h. 

    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik z ajerkoniakiem

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: