thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Ciasto:
  • 5 g drożdży
  • szczypta cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g margaryny
  • 120 g śmietany, kwaśnej
  • Nadzienie:
  • Twarda marmolada wieloowocowa.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto podane w przepisie umieszczamy w naczyniu miksującym. Obroty 5 do 6, czas 20-35 sek. Po wyjęciu ciasto umieścić w miseczce i pozostawić na 30min.
    Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
    Ciasto podzielić na małe porcje, rozwałkować po kole na grubość ok. 3-4 milimetry, wyciąć koło o średnicy ok. 18 cm.  Dalej koło rozciąć (tak jak się kroi pizzę na 8 kawałków. Na brzegach ulożyć solidną kosteczkę twartej wieloowocowej marmolady i zwinąć każdy z kawałków do środka. Powstaną maleńkie ciasteczka. Układamy dosyć luźno na blaszce do piecznia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 10-15 min.
    Rogaliki mozna podawać same lub posypane cukrem pudrem. Są bardzo trwałe ... z powodzeniem można zabrać ze sobą na jakąś wyprawę. Nawet po 2-3 dniach smakują równie dobrze jak zaraz po upieczeniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rogaliki

Wydrukuj:

Komentarze