Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 0,5 szkl oleju
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 2,5 szkl mąki
- 1 szkl cukru
- 1 szkl maślanki (lub jogurtu naturalnego z odrobiną mleka aby miał konsystencję maślanki)
- 2 łodygi rabarbaru (można też dodać inne owoce)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki (poza owocami) wymieszać 15 sec poz 5. przygotowane ciasto wylać do foremek i posypać pokrojonm rabarbarem.
piec w temperaturze 175 C ok 40 minut.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
bardzo fajny placuzek do kawy
bardzo smaczne ciasto
To moze ktos mi podpowie dlaczego mi nie wyszlo? Pieklam 2 razy i zawsze MEGAzakalec ! Pieknie roslo w piekarniku a po wyjeciu równie pieknie opadlo! Pieklam 60 min. a nie 40min i w 180*C. W zasdzie nie ma jak popsuc tego ciasta na etapie robienia, wiec nie rozumiem o co chodzi? Za duzo maslanki? A moze najpierw utrzec jaja z cukrem, potem wlac powoli olej ucierajac i dopiero makę a na koniec maslanka? W smaku rzeczywiscie b. dobre, bo moj syn zajadal sie i tym zakalcem, ale chcialabym zeby wyszlo! Podpowiedzcie cos.......
Pytalam kolezanki, ktora juz robila to ciasto i mowila, ze raz jej wyjdzie a raz nie(????????)
Ciasto super!! Piekłam już dwa razy bo szybciutko się go wykonuje i doskonale smakuje. Najlepsze świeże, puszyste. Ja zrobiłam z truskawkami na wierzchu.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ciasto wyszło świetne!!!!
Ja dodałam 2 łodygi do całej masy i miksowałam według przepisu, a 3 łodygami posypałam ciasto.
Ciasto genialne ! Miękkie,puszyste,wilgotne Dodatkowo posypałam kruszonką po rabarbarze,wyszło pysznie! Też piekłam dłużej,50 minut.Polecam!
Renka
Pyszne ciasto Polecam
joaren
A ja dziś je upiekłam, na dolnej i górnej grzałce na 180 czas 45 min -pyyyycha!
wczoraj zrobiłm wersję ze śliwkami - jeszcze ciepłe w zestawie z lodami i syropem imbirowym zniknęło bardzo szybko. polcam
Pozdrawiam Mixi
Are you sure to delete this comment ?