thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 29/05/11
zmieniono dnia: 21/05/14

Składniki

  • 0,5 szkl oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 2,5 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maślanki (lub jogurtu naturalnego z odrobiną mleka aby miał konsystencję maślanki)
  • 2 łodygi rabarbaru (można też dodać inne owoce)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (poza owocami) wymieszać 15 sec poz 5. przygotowane ciasto wylać do foremek i posypać pokrojonm rabarbarem.


    piec w temperaturze 175 C ok 40 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto maślankowe z rabarbarem

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 15, 2019 at 20:51

    bardzo fajny placuzek do kawy tmrc_emoticons.)

  • czerwca 6, 2018 at 07:28
    5.0

    bardzo smaczne ciasto tmrc_emoticons.)

  • maja 26, 2014 at 23:01

    To moze ktos mi podpowie dlaczego mi nie wyszlo? Pieklam 2 razy i zawsze MEGAzakalec  tmrc_emoticons.J) ! Pieknie roslo w piekarniku a po wyjeciu równie pieknie opadlo! Pieklam 60 min. a nie 40min i w 180*C. W zasdzie nie ma jak popsuc tego ciasta na etapie robienia, wiec nie rozumiem o co chodzi? Za duzo maslanki? A moze najpierw utrzec jaja z cukrem, potem wlac powoli olej ucierajac i dopiero makę a na koniec maslanka? W smaku rzeczywiscie b. dobre, bo moj syn zajadal sie i tym zakalcem, ale chcialabym zeby wyszlo! Podpowiedzcie cos.......

    Pytalam kolezanki, ktora juz robila to ciasto i mowila, ze raz jej wyjdzie a raz nie(????????)

     

  • maja 26, 2014 at 10:31
    5.0

    Ciasto super!! Piekłam już dwa razy bo szybciutko się go wykonuje i doskonale smakuje. Najlepsze świeże, puszyste. Ja zrobiłam z truskawkami na wierzchu.  Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • maja 25, 2014 at 20:59

    Ciasto wyszło świetne!!!!

    Ja dodałam 2 łodygi do całej masy i miksowałam według przepisu, a 3 łodygami posypałam ciasto.

  • maja 20, 2014 at 18:47
    5.0

    Ciasto genialne ! Miękkie,puszyste,wilgotne tmrc_emoticons.) Dodatkowo posypałam kruszonką po rabarbarze,wyszło pysznie! Też piekłam dłużej,50 minut.Polecam!

    Renka

  • maja 6, 2014 at 21:05
    5.0

    Pyszne ciastotmrc_emoticons.) Polecam tmrc_emoticons.)

    joaren

  • lipca 5, 2011 at 22:21
    5.0

    A ja dziś je upiekłam, na dolnej i górnej grzałce na 180 czas 45 min -pyyyycha! tmrc_emoticons.;)

     

  • czerwca 5, 2011 at 16:16

    wczoraj zrobiłm wersję ze śliwkami  - jeszcze ciepłe w zestawie z lodami i syropem imbirowym zniknęło bardzo szybko. polcam

     

  • czerwca 3, 2011 at 15:44

    Cooking 7

    Pozdrawiam Mixi