thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • SZKLANKA CUKRU
  • 25 DAG MĄKI PSZENNEJ
  • TABLICZKA BIAŁEJ CZEKOLADY
  • 15 DAG MIĘKKIEGO MASŁA
  • 1 1/2 MT AJERKONIAKU
  • 4 jajka
  • ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • BIAŁA POLEWA CZEKOLADOWA
  • RODZYNKI DO DEKORACJI
  • MASŁO I KASZA MANNA DO FORMY

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1) CZEKOLADĘ BIAŁĄ ZETRZEJ CZAS 20S.OBR.POZ.7-8 PRZESYP DO MISECZKI

    2)MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA GŁADKĄ MASĘ, ZAŁOŻYĆ MOTYLEK I UCIERAĆ CZAS 1 MIN.OBR.POZ.3.PO KOLEJI WBIJAĆ PRZEZ OTWÓR JAJKA  I  WLEWAĆ  AJERKONIAK UCIERAĆ 1 MIN.OBR.POZ.3.

    3) DO MASY MAŚLANEJ DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, ORAZ STARTĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,WYMIESZAĆ CZAS1 MIN.OBR.POZ.3.

    4)CIASTO PRZELAĆ DO FORMY Z KOMINEM,WYSMAROWANEJ MASŁEM I WYSYPANEJ KASZA MANNĄ.PIEC OK. GODZINY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMP.175 ST.C

    5)UPIECZONĄ I OSTUDZONĄ BABKĘ WYJĄĆ Z FORMY.POLAĆ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,OZDOBIĆ RODZYNKAMI.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

BABKA WIELKANOCNA Z AJERKONIAKIEM

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: