thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

przyprawy wg uznania: papryka, czosnek, pieprz

sól

oliwa

  • 5 g oliwa

jarmuż

  • 150 g jarmuż

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chipsy z jarmużu
  1. Jarmuż umyć i podzielić na mniejsze kawałki, usuwając twarde części łodyg.

    Zostawić, by wyschły z wody. Skropić oliwą, oprószyć solą i innymi przyprawami. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach około 10minut, pilnując, aby się nie przypaliły.

  2. Jarmuż umyć i podzielić na mniejsze kawałki, usuwając twarde części łodyg.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Chipsy z jarmużu

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?