Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
8min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Szybka sałatka do słoika z ciecierzycą, duszonymi pieczarkami i rukolą
:
- 30 g czerwonej cebuli
- 10 g oleju rzepakowego
- 70 g pieczarek
- 10 g oliwy z oliwek extra vergine
- 5 g musztardy
- 10 g octu jabłkowego
- 5 g miodu lub erytrolu
- 120 g ciecierzycy w zalewie (odsączonej)
- 20 g rukoli, (garść)
- 70 g pomidorków koktailowych
- 20 g selera naciowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
- Dodajemy olej rzepakowy, dusimy 2 min/ 120°C/ obr. 1.
- Zgarniamy kopystką na dno, dodajemy pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne najwolniejsze (mieszanie).
- W międzyczasie przygotujemy dressing. Małą miseczkę kładziemy na pokrywę naczynia miksującego i dodajemy oliwę, musztardę, ocet i miód, dokładnie mieszamy, przelewamy na dno słoika o pojemności ok. 0,5 l.
- Na dressing dodajemy ciecierzycę, następnie uduszone pieczarki, garść rukoli, pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki oraz seler naciowy pokrojony w plasterki.
- Zamykamy. Przed podaniem wykładamy całość na talerz, w ten sposób zmiesza nam się dokładnie z dressingiem.
Porady
Kcal: 387 | B: 12.6 g | T: 24.5 g | W: 29.1 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze