thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
8min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Szybka sałatka do słoika z ciecierzycą, duszonymi pieczarkami i rukolą

:

  • 30 g czerwonej cebuli
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 70 g pieczarek
  • 10 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 5 g musztardy
  • 10 g octu jabłkowego
  • 5 g miodu lub erytrolu
  • 120 g ciecierzycy w zalewie (odsączonej)
  • 20 g rukoli, (garść)
  • 70 g pomidorków koktailowych
  • 20 g selera naciowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
  2. Dodajemy olej rzepakowy, dusimy 2 min/ 120°C/ obr. 1.
  3. Zgarniamy kopystką na dno, dodajemy pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne najwolniejsze (mieszanie).
  4. W międzyczasie przygotujemy dressing. Małą miseczkę kładziemy na pokrywę naczynia miksującego i dodajemy oliwę, musztardę, ocet i miód, dokładnie mieszamy, przelewamy na dno słoika o pojemności ok. 0,5 l.
  5. Na dressing dodajemy ciecierzycę, następnie uduszone pieczarki, garść rukoli, pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki oraz seler naciowy pokrojony w plasterki.
  6. Zamykamy. Przed podaniem wykładamy całość na talerz, w ten sposób zmiesza nam się dokładnie z dressingiem.

Porady

Kcal: 387 | B: 12.6 g | T: 24.5 g | W: 29.1 g

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybka sałatka do słoika z ciecierzycą, duszonymi pieczarkami i rukolą

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy