- TM 31
Składniki
- 250 gramów ryżu arborio, lub inny gatunek do risotto
- 100 gramów białego wina
- 250 gramów wywaru warzywnego
- 400 gramów pomidorów z puszki
- 2 pomidory w kawalkach, ( obrane ze skórki)
- 3 strąki papryki chilli
- 3 kawałki papryka czerwona, zielona i zołta
- 200 gramów kiełbasy chorizo
- 150 gramów boczek, wędzony
- 30 gramów oleju rzepakowego
- 1 cebula
- szczypt soli i pieprzu, do smaku wedle uznania
- 1 czubatych łyżeczek kaparów
- siekana pietruszka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Paprykę przekroić i pozbawić gniazda nasiennego, włożyć do naczynia miksującego 10s/ obr. 6 , nastepnie przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną na ćwiartki i rozdrobnić 4s/obr. 5 Kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać olej rzepakowy, boczek pokrojony w kostkę i zesmażony oraz kiełbasę chorizo pokrojoną w cienkie poł plasterki, dusić 7 min./Varoma/ obr. 1
Dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną paprykę oraz przecier pomidorowy. Następnie dodać bulion i wino oraz wsypać ryż, gotować 15 min. /100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1, i sparwdzac, czy ryz jest juz gotowy, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Porady
Gotować do momentu, aż ryż wchłonie całkowicie płyn i będzie miękki, w razie potrzeby można dodać wody. Na koniec wrzucić posiekaną nać pietruszki i kapary.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze