Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
SOS BOLOGNESE DO MAKARONU - NAJLEPSZY
- 100 gramów cebula, ĆWIARTKI
- 4 ząbki ząbków czosnku
- 30 gramów oliwy z oliwek extra vergine
- 400 gramów mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
- 1 łyżeczki zioła włoskie, mieszane, suszone
- 1 łyżeczki oregano, suszone
- 1 łyżeczki vegety TM
- 1 kostki rosołowej
- 200 gramów koncentrat pomidorowy
- 400 gramów pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczki paprka słodka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, wrzucić do "Blokada naczynia miksującego" dodać czosnek i zmielić 6 sek / obr.5
2. Dodać oliwę i dusić 2,5 min / Varoma / obr.2
3. Dodać przyprawy (bez papryki) i kostkę rosołową, dalej dusić 1 min / Varoma / obr.2
4. Dodać do "Blokada naczynia miksującego" mięso mielone i dusić 5 min / "Obroty wsteczne" / Varoma / obr.1
5. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, paprykę i gotować 15 min / "Obroty wsteczne" / 100 stopni / obr.2
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Super przepis. Ja zawsze mięso najpierw na patelni smażę i dodaje potem do cebuli i ziół. Potem passate i wychodzi pyszny sos
Godny polecenia
Pycha! Dodaję tylko pieprzu
Bardzo dobry sos. Zamiast pomidorów z puszki i koncentratu dodałam passatę robioną w TM. Dzieci zachwycone 😁
Spróbuj z passatą, mi lepiej z koncentratem smakuje.
jolakola1:Bardzo miło to słyszeć! Smacznego!
Tego szukałm - pyszny
Szukałam takiego przepisu, wyszło pyszne, dziękuję 😊
Uwielbiam ❤️
Ja koncentratu pomidorowego dodaję tylko 1 łyżeczkę. Na koniec ( po zakończeniu gotowania) dodaję łyżkę śmietany 18%. Wychodzi pyszny!