Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 50 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
  • 350 gramów ryzu na risotto (czas got. 13-15min)
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 900 gramów wrzącej wody
  • 1 łyżek kostki rosolowej grzybowej TM
  • pieprz, sól do smaku
  • 20 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 40 gramów tartego parmezanu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rozdrobnic pietruszke: 3sek / obr 7, odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej, grzyby (wycisniete), podsmazyc: 3min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac ryz i wino: 3min / 100° Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1, bez miarki. Dodac wode i kostke, doprawic sola, gotowac bez miarki: 13-15min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Na koncu dodac pietruszke, maslo i parmezan, wymieszac kilka sek Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Risotto ai funghi

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 30, 2020 at 14:54

    Czy 50 g suszonych prawdziwków to waga suchych czy PO namoczeniu i odsączeniu ?

  • listopada 15, 2015 at 22:48
    5.0

    Bardzo dobry przepis. Mozna zamienić spokojnie na pieczarki i zwiekszyć ich ilość. 

  • stycznia 17, 2015 at 16:11

    Bardzo dobry przepis. My dodalismy zamiast suszonych grzybow dzikie pieczarki  tmrc_emoticons.) i do tego usmazona wolowinke  tmrc_emoticons.) . Pozdrawiamy  tmrc_emoticons.)

  • maja 31, 2013 at 23:41

    Polecam Alu Big Smile  Daj znac czy smakowalo Big Smile Big Smile  A tak na marginesie, to spojrzalam na przepis i ze zgroza zobaczylam, ze znowu wyskoczyla ta diabelska maslanka tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Ma byc maslo lub margaryna. Juz poprawilam. Wyskakuja sobie czasem same inne nazwy tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Pozdrawiam Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 31, 2013 at 23:05

    Już mam pomysł na jutrzejszy obiad - dziękuję Big Smile

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

  • maja 31, 2013 at 23:00

    Nie wiem o co chodzi, Gabrysiu :O :O :O  Pogubilam sie :O :O :O  Ale risotto jest pycha tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Polecam Big Smile  Buziaczki kochanie Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 31, 2013 at 22:37

    Dzięki Veroniczko. Nie wiedziałam, że ten przepis zamieściłaś juz dawno. Toż to właśnie zupełnie podobne risotto, lecz ze świeżych grzybów, stało się specjalnością restauracji "uzdrawianej" przez Magdę Gessler  w Poznaniu. :O Love Dodałam do ulubionych.  Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 20, 2012 at 13:15
    5.0

    Pyszności Cooking 9

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: