Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Farsz do pierogów

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 400g białego sera
  • 1 jajko kurze
  • 1 cebula
  • szczypta majeranku, suszonego
  • sól, piepr
  • 1 łyżka masła lub 2 łyżki oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Kaszę gotujemy w/g przepisu na opakowaniu, a następnie studzimy. Cebulę rozdrabniamy i zrumieniamy na maśle lub oliwie. Następnie wkładamy do naczynia - wystudzoną kaszę i biały ser i mielimy 5-6 sek./ obr.4. Dodajemy resztę składników tj. przyrumienioną cebulę,jajko,majeranek,pieprz i sól do smaku.Mieszamy przy pomocy kopystki 30s/obr.3,5. Cisto nadziwamy farszem , zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie, po wypłynięciu 4min.Podajemy polane tłuszczem i skwarkami.Mają bardzo ciekawy smak . Polecam wszystkim którzy lubią nowe ciekawe smaki.
  1. Ciasto na pierogi przygotowujemy w/g przepisu włsnego i wyrabiamy w TM.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?