Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto:

  • 400 g letniej wody
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 700 g mąki Ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe firmy Bezgluten

Farsz:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 100 g suszonych grzybów
  • 1 duża cebula
  • pieprz, sól do smaku
  • 140 g masła lub margaryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    • - grzyby umyć w ciepłej wodzie
    • - kapustę i grzyby zalać 1/2 litra wody i gotować – 18 min, obr. 2., temp. Varoma
    • - ugotowane składniki odcedzić przez koszyczek (pozostawiając wywar) i odcisnąć, włożyć ponownie do naczynia i rozdrobnić – 15 sek., obr. 4, przełożyć do innego naczynia
    • - rozdrobnić cebulę – 10 sek., obr. 5
    • - dodać masło lub margarynę i dusić – 4 min., obr. 2, temp. Varoma
    • - dodać kapustę z grzybami, przyprawy i zasmażać (ewentualnie dolewając trochę wywaru przez otwór w pokrywie) – 8 min, obr. 2., temp. 100°C
    • - składniki farszu rozdrobnić – 2 sek., obr. 4, wyjąć
    • - umyć i osuszyć naczynie, włożyć składniki na ciasto, wyrobić – 3 min., obr. Interwał
    • - z ciasta formować kulki, każdą rozpłaszczać na dłoni w placuszek, kłaść na środek trochę farszu, zlepiać brzegi formując pierogi
    • - w garnku zagotować osoloną wodę, na wrzątek małymi partiami wrzucać pierogi, gotować około minuty od wypłynięcia

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi bezglutenowe z kapustą i grzybami

Wydrukuj:

Komentarze