thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
3h 30min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pieczeń

  • bułka tarta
  • kilka różyczek brokuł
  • 3 jajka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 15 rurek makaronu penne
  • przyprawy w/g uznania
  • 2 cebule
  • 1,5 kilogram mielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pieczeń rzymska
  1. Makaron i brokuł układamy na varomie do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy pół litra wody .Ustawiamy Varoma 15min/obr 1

    Ja parzyłam cały brokuł resztę zużyłam do sałatki ,ale nam wystarczy tylko 8-10 różyczek

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulę i czosnek 3sek/obr5-rozdrabniamy.Dodajemy mięso mielone,jajka,przyprawy [przyprawę do mielonego,sól,pieprz] 1 minBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" -mieszamy mięso.Połowę mięsa wykładamy do keksówki[30x12cm] wyłożonej papierem.Na mięsko układamy makaron wzdluż blaszki oraz brokóły.Przykrywamy resztą mięsa mielonego.Posypujemy bułką tartą ,pieczemy w 180 stopniach 1,5 godziny.

    Podajemy najlepiej na zimno

     

     

Porady

Do pieczeni można dodać czerwoną pokrojoną paprykę,włożyć całą marchewkę z ponacinanymi brzegami ,po przekrojeniu pieczeni da nam pięknego kwiatka

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pieczeń rzymska z brokułami i penne

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: