thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Na puree

  • 100 gramów mrożonych warzyw, np: brokuły, kalafior, marchewka
  • 3/4 litra wody
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżki masła
  • 2 szczypty pieprzu
  • kilka liści mięty
  • 400 gramów zielonego mrożonego groszku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Puree z warzyw
  1. Warzywa wkładamy do naczynia miksującego, zalewamy wodą, gotujemy czas 8 min, 100ºC obr. poz. Mieszanie"Mieszanie"

    W połowie gotowania dodajemy liście mięty.

  2. Odcedzamy wodę, dodajemy masło i przyprawy, mielimy 30 sek, obr. poz. 6

    SMACZNEGO!

Porady

Uwaga:

Danie jest lekko słodkawe, więc proponuję podawać raczej z białym mięsem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puree z zielonego groszku z dodatkiem innych warzyw

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: