Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
16h 10min
porcja/porcje/porcji
7 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez Pyza_76
opublikowany: 08/16/15
zmieniono dnia: 08/16/15

Składniki

  • 1,5 litry mleka kokosowego, domowego
  • 1 butelki bakterii jogurtowych, //www.zakwaski.pl/produkty/jogurt-vivo.php
  • 2 czubatych łyżeczek żelatyny
  • 2 łyżki miodu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Jogurt kokosowy
  1. Mleko przelać do kielicha, dodać miód, żelatynę, bakterię i podgrzewać 4 min./50◦C/obr. 4

    Przelać do wyparzonych słoików (dwa duże, albo 7 małych z jogurtownicy). Jeżeli nie macie jogurtownicy, słoiki nalerzy owinać w gazety i gruby wełniany koc i włożyć najlepiej pod puchową pierzynę na  10-16 godzin. Jeżeli macie jogutownicę, słoiczki wstawić do niej i zostawić na 10-16 godzin. Następnie jogurt schłodzić w lodówce 8 godz. Odłożyć jeden słoiczek na kolejny jogurt. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jogurt kokosowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 22, 2015 at 21:31

    Niestety tak. Usiłuje zmienić konsystencję, kolejne zrobię z chia albo z tapioką, dodam trochę na próbę. Poszukam też gumy guar może to by pomogło albo jakaś pektyna. Nie chciałabym dodawać skrobi ziemniaczanej tmrc_emoticons.(

  • listopada 22, 2015 at 21:31

    Niestety tak. Usiłuje zmienić konsystencję, kolejne zrobię z chia albo z tapioką, dodam trochę na próbę. Poszukam też gumy guar może to by pomogło albo jakaś pektyna. Nie chciałabym dodawać skrobi ziemniaczanej tmrc_emoticons.(

  • listopada 20, 2015 at 23:25

    Czy Wam też się rozwarstwił ?

Are you sure to delete this comment ?