- TM 5
Składniki
Bułka tarta
- 100 gramy chleba, świerzego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki (3 cm)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć chleb, rozdrobnić 13-15 s/obr. 7. Powstałą bułkę tartą użyć do wybranego przepisu.
Porady
Użyć dowolnego białego, czerstwego pieczywa, np. biagetki, ciabatty, zwykłego lub pełnoziarnistego chleba, bułki.
Bułkę tartą, przygotowaną z czerstwego chleba, można przechowywać przez kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dostępu powietrza.
Bułkę tartą przygotowaną ze świerzego lub niezupełnie czerstwego pieczywa należy przechowywać w lodówce.
Przed rozdrobnieniem dodać do chleba zioła lub czosnek (np. 1 mały ząbek czosnku i 5 gałązek świerzej pietruszki, tylko listki). Niewykorzystaną bułkę tartą przechowywać w lodówce.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze