Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Jajka sadzone wioletta
- 400 g wody
- 1 łyżeczek oliwy z oliwek extra vergine
- 4 jajka
- sól, do smaku
- pieprz, mielony, (opcjonalnie)
- papryka słodka, mielona, (opcjonalnie)
- 100 g chleba żytniego/bezglutenowego, lub 60g wafli ryżowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, gotować 5 min/100°C/obr. 1. W tym czasie wkład Varomy wyłożyć papierem do pieczenia, aby wystawał 2 cm nad brzegami. Papier natłuścić oliwą, wbić jajka do przygotowanego wkładu Varomy, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
- Nałożyć dolną część przystawki Varoma, włożyć przygotowany wkład Varomy, gotować na parze 6 min/Varoma/obr. 1 (patrz wskazówka). Jajka sadzone na parze podawać na gorąco.
sposób prygotowania
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?