Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
1 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 31/10/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki wody
  • 225 gobranych migdałów
  • 220 g cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z migdałów lub 1 łyżeczka aromatu migdałowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. migdały zmielić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" na mąkę obr.10/sek.30. Przełożyć do innego naczynia i wymieszać z cukrem pudrem.

    2. Do czystego naczynia Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier, miód i wodę. Gotować 100*C/obr.2 do czasu aż zgęstnieje (można zrobić test w trakcie: małą kroplę syropu opuścić do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna, że będziemożna ją uformować palcami, wtedy syrop będzie gotowy) 

    3. Do syropu dodać migdały i wyrobić 1 min./Ciasto"Ciasto" do momentu aż z masy utworzy się zwarta bryła.

    4.Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dodać odrobinę wody i ponownie wyrobić (2-3 łyżki). A jeśli masa będzie zbyt klejąca - dodać trochę cukru pudru.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

masa marcepanowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy