thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 02/05/22

Składniki

  • 200 g śmietany 30%, schłodzonej
  • 1 laska wanilii
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g sera mascarpone
  • 200 g kawy, mocnej, ostudzonej
  • 3 łyżki amaretto, lub rumu
  • 12 biszkoptów, podłużnych
  • 40 g kakao, gorzkiego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    2. Wlać śmietanę, ubić 40 s/obr. 3, przełożyć do innego naczynia.
    3. Rozciąć laskę wanilii wzdłuż, wydrążyć nasiona. Nasiona włożyć do naczynia miksującego.
    4. Dodać żółtka, cukier i ser mascarpone, utrzeć 1 min/obr. 4.
    5. Dodać bitą śmietanę, wymieszać 30 s/obr. 2.
    6. Kawę wymieszać z amaretto. Biszkopty namoczyć w kawie, wyłożyć nimi dno prostokątnego naczynia (15x20 cm), wyłożyć połowę kremu, na wierzchu ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, wyłożyć resztę kremu.
    7. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin.
    8. Przed podaniem wierzch deseru posypać kakao.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tiramisu

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: