thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 16/06/13
zmieniono dnia: 16/06/13

Składniki

  • 1 kg serka waniliowego w wiaderku
  • 50 g żelatyny
  • opakowanie biszkoptów
  • 120 g cukru pudru
  • 800 g truskawek
  • 1 galaretka o dowolnym smaku
  • skórka i sok z limonki
  • 10 małych listków mięty truskawkowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Galaretkę przygotować wedlug przepisu na opakowaniu i odstawić do przestudzenia (ja dałam galaretkę niebieską winiary).

    Następnie żelatynę rozpuścić w pół szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstawić na 20 minut. Potem do naczynia wlać 400 g przegotowanej gorącej wody i włozyć żelatynę, wymieszać  - czas 30 sek, obr.3. Przelać do osobnego naczynia i przestudzić.

    Do naczynia włożyc serek i cukier puder i wymieszać cza 4o sek, obr.4-5.  Dodać skórkę startą z jednej limonki i sok wycisnięty, dodać drobniutko posiekane listki mięty i następnie przy włączonym urządzeniu dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać czas 30 sek, obr.4.

    Tortownicę lub inną blaszkę (u mnie naczynie żaroodporne prostokątne) wyłożyć biszkoptami, przelać powoli masę i powtykać połowę pokrojonych truskawek i  wstawić do lodówki, aby masa się stężała. Nastepnie ułozyć resztę pokrojonych truskawek  i zalać galaretką, schłodzić.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Serniczek na zimno truskawkowy :-)

Wydrukuj:

Komentarze