Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
60 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Rafaello z kaszy jaglanej

  • 200 gramów kaszy jaglanej
  • 400 gramów wiórków kokosowych
  • 100 gramów miodu, ksylitolu lub cukru (ja użyłam miód)
  • 80 gramów migdałów, ze skórką

  • 500 g wrzącej wody, do sparzenia kaszy
  • 500 g wrzącej wody, do ugotowania kaszy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem. Odstawić na 20 min. Po tym czasie wylać wodę i zalać ponownie wrzącą wodą na 1 minutę. Wylać wodę i zdjąć skórkę z migdałów.

    2. Kaszę wsypać do naczynia miksującego. Dwukrotnie zalać kaszę wrzątkiem, odlać wodę.

    3. Do kaszy wlać 500g wrzącej wody. Gotować 25min/100°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.2

    4. Do kaszy wsypać 200 g wiórków i wybrany słodzik, 1min/obr.10

    5. Gotową masę wystudzić i włożyć do lodówki na ok. 1 godz.

    6. Po godzinie wyjąć z lodówki i lepić małe kulki, w środek każdej wkładając cały migdał, a następnie obtoczyć w pozostałej ilości wiórków kokosowych.

    7. Rafaello najlepiej smakują schłodzone.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rafaello z kaszy jaglanej

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy