thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

GOZINAKI

  • 250 gramów pestek słonecznika i Dyni, Prażonych
  • 150 gramów miodu
  • 2 łyżeczki cukru pudru do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    GOZINAKI
  1. Do naczynia miksującego włożyć prażony słonecznik i dynię, zmiksować 3 s/obr 5. Wyłożyć do miski.

     

  2. Umyć naczynie miksujące, wlac miód i gotować  6 min/ Var/ Mieszanie"Mieszanie"

  3. nałożyc motylek i dosypać do miodu rozdrobniony słonecznik i dynię, 3 min/ var / Mieszanie"Mieszanie"

  4. Do powstałej masy dosypujemy cukier puder, mieszamy 5s/obr 2

  5. Gotową masę wykładamy na mokrą, drewnianą deskę do krojenia. Rozwałkowywujemy mokrym wałkiem 1/5 sm.

  6. od razu kroimy i daiemy ostignuc 40 min

Porady

GOZINAKI czeba jesć na zymno

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

GOZINAKI

Wydrukuj:

Komentarze