Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 paczka sucharków Mamut
  • 1 nutella, 400 g
  • 500 ml kremówki
  • 500 g ser, ka homogenizowanego naturalnego
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • wiśnie
  • 2 galaretki, wiśniowe

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. SPÓD

    Sucharki zemleć czas 5 sekund poz. 5 i połączyć z nutellą- obroty wsteczne poz. 6, czas 20 sekund.

    Blachę wyłoż yć papierem do pieczenia i na nią położyć przygotowany spód.

    warstwa środkowa

    W naczyniu ubić śmietanę (dobrze schłodzoną) przy pomocy motylka p.4 czas 4 min. Po 2 min dodać cukier waniliowy oraz 2 łyżki cukru pudru. Ubitą śmietankę połaczyć z serkiem homogenizowanym oraz 2 łyżkami cukru pudru- obroty wsteczne p, 4 . Do śmietanki i serka dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Wyłożyć na spód o schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny.

    Warsztwa górna

    Na warstwę srodkową wyłożyć wiśnie i zalać galaretką.

    Całość schlodzić w lodowce.

    SMACZNEGO!!!!!!!!

     

     

     

     
    Śmietanę połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i ubić, dodać serek homogenizowany i jedną galaretkę rozpuszczoną w połowie ilości wody, wyłożyć na blachę na przygotowany spód.

    Posypać wiśniami ze słoika, na wiśnie posypać płatki migdałowe i zalać pozostałymi dwiema galaretkami. 

    Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Smacznego!!!!!!!!!

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

FILADELFIA

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 6, 2010 at 14:24

    Szkoda, że nie ma zdjęcia tego deseru, ale dobór składników zapowiada ucztę dla podniebienia.

    Na pewno wypróbuję.

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?