thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/05/12
zmieniono dnia: 30/05/12

Składniki

  • 200 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 180 g śmietany 30%
  • otarta skórka z cytryny i/lub pomarańczy
  • świeże owoce- truskawki, kiwi, jagody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Czekaladę  połamać na kawałki, wrzucić do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , rozdrobnić 8sek/obr.5

    2.Założyć motylek, wlać śmietanę, podgrzac do rozpuszczenia czekolady  4min/80st./obr.3, chwilę poczekać, żeby przestygło

    3. Dodać maskarpone i otartą skórkę    wymieszać  20sek/obr.3

    4. Wyłożyć do pucharków, udekorować owocami, posypac wiórkami z gorzkiej czekolady

     

Porady

Ja jeszcze deser polałam musem z mango. Przepis na mus już publikowałam.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

DESER z białą czekoladą, mascarpone i owocami

Wydrukuj:

Komentarze