Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 200 g białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 180 g śmietany 30%
- otarta skórka z cytryny i/lub pomarańczy
- świeże owoce- truskawki, kiwi, jagody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Czekaladę połamać na kawałki, wrzucić do "Blokada naczynia miksującego" , rozdrobnić 8sek/obr.5
2.Założyć motylek, wlać śmietanę, podgrzac do rozpuszczenia czekolady 4min/80st./obr.3, chwilę poczekać, żeby przestygło
3. Dodać maskarpone i otartą skórkę wymieszać 20sek/obr.3
4. Wyłożyć do pucharków, udekorować owocami, posypac wiórkami z gorzkiej czekolady
Porady
Ja jeszcze deser polałam musem z mango. Przepis na mus już publikowałam.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Aniu, dlaczego nie chcesz motylka? On pięknie rozprowadza zawartość.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Założenie motylka nie było dobrym pomysłem ....
Fajny i bardzo słodki przepis tak Vercia ma rację - raz się żyje a czekolada poprawia humorek
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bomba kaloryczna, ale raz sie zyje Bardzo bardzo bardzo apetyczny Umiescilas przepis na moja pokuse ??? Wiesz, ze nie opre sie... kocham slodycze
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni