Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto kokosowe bez mleka i jajek

  • 200 g mąka pszenna
  • 100 g wiórki kokosowe
  • 200 g cukier
  • 1 łyżki proszek do pieczenia
  • 300 g mleczko kokosowe
  • 50 g czekolada gorzka
  • 3 łyżki mleczko kokosowe
  • 1,5 łyżki kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsyp mąkę cukier wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ustaw czas 20s obrotowObroty wsteczne"Obroty wsteczne" 4
    2. Dodaj mleczko kokosowe płynne ustaw czas 20s obrotów 4 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"
    4. Rozgrzej piekarnik do 180st.
    5. 2/3 ciasta przeloz na mala blache wylozona papierem. Do reszty ciasta wsyp kakao i wymieszaj 10sek obrotów 4Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .
    6. Wymieszane ciasto przełóż na blachę i wstaw całość do piekarnika. Piecz ok 35 minut ( w zależności od piekarnika) w temp 180stopni
    7. Po upieczeniu ciasta zrób polewę- najprostsza na świecie - w garneczku rozpuść czekoladę z 3 łyżkami mleka kokosowego. Wymieszaj i polej na ciasto.
    8. Zajadaj że smakiem 😉

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto kokosowe bez mleka i jajek

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy