thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
250 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Racuchy drożdżowe-najprostsze i najpyszniejsze

  • 250 g mleka
  • 10 g drożdży
  • 10 g cukru
  • 310 g mąki
  • 1 porcji jajka
  • 1 szczypty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Mleko drożdże i cukier oraz 10g mąki wrzucamy do naczynia Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 3minuty 37stopni obrotów 3 . Po tym czasie otwieramy pokrywę i zostawiamy do przestudzenia 15min

    2. Do naczynia wrzucamy mąkę jajko i sól i mieszamy 3minuty Ciasto"Ciasto" interwal

    3. Wyrobienie ciasto przekładamy do osobnej miski i przykrywamy ściereczka na 1 godzinę

    4. Małe placuszki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Moja rada- najlepiej nakładać ciasto na patelnie łyżka wcześniej namoczona w wodzie, wówczas ciasto łatwiej odchodzi z łyżki

    5. Usmażone racuszki posypujemy np. Cukrem pudrem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe-najprostsze i najpyszniejsze

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?