thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 04/22/16
zmieniono dnia: 04/22/16

Składniki

  • 120 g wiórek kokosowych
  • 50 g gorzkiej czekolady lub mlecznej
  • 5 g kakao
  • 20 g miodu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" miksującego włożyć wiórki kokosowe zmielić 30sek obr.10 przełożyć do innego naczynia

    2. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" miksującego włożyć połamaną na kawałki czekoladę zmielić 15 sek obr.10 dodać zmielone wcześniej wiórki, kakao, pokrojnone na kawałki obrane ze skórki awokado (bez pestki) zmiksować 15 sek obroty 5 zgarnąć kopystka na dno naczynia dodać miód wymieszać 10-15 sekund obroty 5 lub wyższe jeśli wolisz bardziej kremową konsystencję deseru. Gotowe. Smacznego

Porady

wiórki kokosowe można zastapić orzechami np. ziemne, laskowe, włoskie, lub migdały

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Awokado czekoladowo-kokosowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 29, 2017 at 22:19
    3.0

    Wyrzuciłabym z przepisu wiórki kokosowe.
    Jakoś nie pasują. ... dałam więcej orzechów, czekolady, migdały i miód- wole słodkie 🙂.
    Generalnie fajny przepis . A'la nutella wyszła.
    Awokado kompletnie nie wyczuwalne !!!

Are you sure to delete this comment ?