![Ten przepis nie posiada zdjęcia](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipe-assets/bundles/tmrcfront/images/no-recipe-image-big.png?version=rW81S6ws)
Składniki
Mujadara
- 250 gramów soczewicy zielonej, opłukana
- 150 gramów ryż brązowy
- 250 gramów biała cebula
- 75 gramów oliwa
- 1 porcje limonka, 1 sztuka
- 3 czubate łyżki orzechów
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki piepr cayenne
- 1 łyżeczek sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebule przekrój na pół 5 sekund / 6
Przełuż do osobnej miskiOliwa 2 minuty/ 120c /
"Mieszanie"
Dodaj kumin i pieprz cayenne 2 minuty/ 120c /1
Dodaj posiekaną cebulę 5 minut/ 120c /"Obroty wsteczne" 1
Odłuż do miskiWsyp opłukaną soczewicę
400 ml wody, sól 30minut/ 100c /"Obroty wsteczne"
"Mieszanie"
Zmiel 25 sekund / 7W międzyczasie ugotuj ryż (opłucz w zimnej/ wrzątku/ zimnej; zalej wodą w proporcji 3:1, lekko posól i gotuj 20 minut po zagotowaniu.
Podpraż orzechy na patelnii bez tłuszczuDodaj cebulę, ryż, orzechy i sok z limonki
150 ml wody 10 minut/ 100c/"Obroty wsteczne"
"Mieszanie"
Przełuż do osobnego naczynia i dopraw pieprzem do smaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?