Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Mujadara

  • 250 gramów soczewicy zielonej, opłukana
  • 150 gramów ryż brązowy
  • 250 gramów biała cebula
  • 75 gramów oliwa
  • 1 porcje limonka, 1 sztuka
  • 3 czubate łyżki orzechów
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1/2 łyżeczki piepr cayenne
  • 1 łyżeczek sól
  • 1/2 łyżeczki pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebule przekrój na pół 5 sekund / 6
    Przełuż do osobnej miski
  2. Oliwa 2 minuty/ 120c / Mieszanie"Mieszanie"
    Dodaj kumin i pieprz cayenne 2 minuty/ 120c /1
    Dodaj posiekaną cebulę 5 minut/ 120c / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1
    Odłuż do miski
  3. Wsyp opłukaną soczewicę
    400 ml wody, sól 30minut/ 100c /Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszanie"Mieszanie"
    Zmiel 25 sekund / 7
  4. W międzyczasie ugotuj ryż (opłucz w zimnej/ wrzątku/ zimnej; zalej wodą w proporcji 3:1, lekko posól i gotuj 20 minut po zagotowaniu.
    Podpraż orzechy na patelnii bez tłuszczu
  5. Dodaj cebulę, ryż, orzechy i sok z limonki
    150 ml wody 10 minut/ 100c/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszanie"Mieszanie"
    Przełuż do osobnego naczynia i dopraw pieprzem do smaku

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mujadara

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy