![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/mwq76e3v-881c1-196380-f60be-ly6p5643/5275fc2f-5273-4a87-a781-730624fe4bd7/main/mintaj-w-panierce-z-platkow-kukurydzianych.png)
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Składniki
Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych
- 1/2 szklanki Płatki kukurydziane NESTLÉ CORN FLAKES, 1/2 szklanki płatków kukurydzianych NESTLÉ CORN FLAKES
- 1 pęczka natki pietruszki, świeżej, pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczki soli, łyżeczka soli
- 1 łyżeczki pieprz, mielony, łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczki chili, mielone, łyżeczki chili
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, łyżeczki wędzonej papryki
- 3/4 majonez, 3/4 szklanki majonezu
- 1 łyżeczki musztardy Dijon, musztardy Dijon
- 1 1 ogórek kiszony, 1 ogórek kiszony
- 1 łyżki ocet winny, 1 łyżka octu winnego
- 500 gramów filet z Mintaja, 500g filetu z Mintaja
- 2/3 szklanki mąki pszennej, 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 0,1 litra oliwy z oliwek, 100 ml oliwy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wsyp płatki kukurydziane NESTLÉ CORN FLAKES.
2. Dodaj natkę pietruszki (tylko listki), 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, chili oraz wędzoną paprykę.
3."Miksowanie" 8 obr / 3 sec
1. W osobnej miseczce wymieszaj majonez, musztardę Dijon, ogórek kiszony.
2. Dodaj 1/2 łyżeczki soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu oraz ocet winny. Całość dokładnie wymieszaj.1. Filet z mintaja pokrój na mniejsze części.
2. Obtocz filety w mące, następnie w rozbełtanym jajku, a na koniec w przygotowanej wcześniej panierce.z płatków kukurydzianych NESTLÉ CORN FLAKES.
3. Rozgrzej patelnie z oliwą. Smaż z każdej strony na złoty kolor.
Panierka:
Sos tatarski:
Smażenie:
Porady
Ryba w panierce to klasyk większości kuchni. Jednak panierka z mąki nie chrupie tak przyjemnie, jak grubo kruszone płatki kukurydziane NESTLÉ CORN FLAKES. Ich łagodny smak i przyjemna konsystencja podkręcą każdy przepis na rybę.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
I was really looking forward to seeing this film. It appears to be quite fascinating. I shall immerse myself in the world of skibidi toilet and experience and explore it.
Crunchy crushed corn flakes coat soft flaky fish. This corn flake crusted fish is a lighter version of the classic fish and chips, air fried suika game (or baked) to perfection.
I had high hopes for this film. This is a fascinating prospect. I plan to completely immerse myself in the world of diggy and learn as much as I can about it dumb ways to die
I was really looking forward to this movie. Looks really interesting. I will be immersed in the world of diggy and experience and explore the world.
Great formula. The food looks really dordle amazing
Are you sure to delete this comment ?