Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/09/13
zmieniono dnia: 15/09/13

Składniki

  • 340 g wody letniej
  • 2 łyżeczek soli
  • 400 g maka przenna 405
  • 100 g mąka żytnia 1150
  • 1/5 kostki drożdży świeżych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. wszystkie skladniki dac do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i zmieszac 2 1/2 min / Ciasto"Ciasto"

    Ciasto dac do miski (jeszcze raz taka duza jak ciasto) i odstawic do lodowki na noc albo caly dzien.

    Ciasto troche maka posypac i lyzka brak porcje i je dawac na blache (papier do pieczenia)

    20 minut piec przy 220 - 250 °C (zalezy od pieca) i piec az beda troche brazowe i wygladaja chrupiace...  ;D

     

    P.S. dalam juz tez raz cale ciasto na blache, posypalam maka i pieklam jako chlebek (ok. 10 minut dluzej) ...tez bardzo pyszne!!! 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

przepyszne buleczki

Wydrukuj:

Komentarze