thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

:)

  • 2 łyżeczki soli
  • 25 g drożdży świeżych
  • 300 g wody letniej
  • 500 g mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    • * do naczynia miksującego wlać wodę, drożdże - podgrzać 2 minuty/ 37 st. / obr 2 
    • * dodać mąkę i sól - wyrobić 3 minuty/ obr Interwał
    • * ciasto pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu miksującym na 1 h 
    • * następnie podzielić na równe części - ja podzieliłam na 3,uformować bagietki i pozostawić na ok 1 h do ponownego wyrośnięcia
    • * rozgrzać piekarnik do 240 st
    • * bagietki zwilżyć wodą i obsypać odrobiną mąki
    • * przy pomocy ostrego noża zrobić rowki w bagietce - można ale nie trzeba
    • * bagietki włożyć do piekarnika umieszczając na środkowym poziomie - można na dolnym poziomie umieścić naczynie wypełnione z wodą lub rozprowadzić wodę spryskiwaczem
    • * piec w rozgrzanym piekarniku przez ok 20-25 minut

Porady

można zamiast zrobić bułki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

bagietki ekspresowe

Wydrukuj:

Komentarze