Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 55min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 09/09/13
zmieniono dnia: 09/09/13
Składniki
:)
- 2 łyżeczki soli
- 25 g drożdży świeżych
- 300 g wody letniej
- 500 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- * do naczynia miksującego wlać wodę, drożdże - podgrzać 2 minuty/ 37 st. / obr 2
- * dodać mąkę i sól - wyrobić 3 minuty/ obr Interwał
- * ciasto pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu miksującym na 1 h
- * następnie podzielić na równe części - ja podzieliłam na 3,uformować bagietki i pozostawić na ok 1 h do ponownego wyrośnięcia
- * rozgrzać piekarnik do 240 st
- * bagietki zwilżyć wodą i obsypać odrobiną mąki
- * przy pomocy ostrego noża zrobić rowki w bagietce - można ale nie trzeba
- * bagietki włożyć do piekarnika umieszczając na środkowym poziomie - można na dolnym poziomie umieścić naczynie wypełnione z wodą lub rozprowadzić wodę spryskiwaczem
- * piec w rozgrzanym piekarniku przez ok 20-25 minut
Porady
można zamiast zrobić bułki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Jedzenie na wynos
Śniadanie
Drugie śniadanie
Kolacja
Kolacja
Przekąska
Łatwe
Naturalne
Niedrogie
Dodatek
Gotowanie na co dzień
Chleb
Bułka
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Genialne !!! polecam
www.tomaszkoscik.com
Nie wiem, czy to kwestia piekarnika czy czego ale wyszły mi dość płaskie i mało urosły w piekąc się. Ale w smaku pycha .
Jutro jade po make coz za wspanialy szybki przepis jestem zaciekawiona smakiem
Prawdziwa, mięciutka bagietka Polecam!!!
Świetny przepis
Bardzo pyszne bagietki!!!!!!!!
Szybkie i pyszne
Polecam
super przepis
ten przepis jest tak szybki i prosty ze uzywam go jako bazy zawsze i ostatnio modyfikuje-mieszam make pszenna i zytnia, dodaje ziarna itp zawsze wychodza wysmienite
szybkie,latwie i smaczne