Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 5min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

składniki

  • 1 łyżeczki soli
  • 250 g pszenicy
  • 250 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży,świeżych
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 350 g wody zimnej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. przenice zmielic 1min obr. 10. Dodac pozostałe składniki i wyrabiać ciasto 1 minute obr. pozycja ZablokowanyInterwał  Włożyć Ciasto do dobrze natłuszczonej formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 50 C. Gdy ciasto podwoi objętość podnieść temperaturędo 200 c i piec 200 c ok. 40 min.

Porady

Kopystka do wyciągania ciasta

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PSZENNY CHLEB

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy