thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 05/06/12
zmieniono dnia: 06/06/12

Składniki

  • 300 g wody
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 30 g świeżych drożdży
  • 200 g mąki orkiszowej
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki soli
  • 170 g sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, oliwę i drożdże, wymieszać: 1 min. s/30, obr. 2
    2. Dodać mąkę i sol, wyrobić 3 minBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" Ciasto wyjąć z naczynia, na oprószonej mąką powierzchni podzielić na 2 równe części
    3. Do naczynia miksującego wlożyć 1 kawalek ciasta i ser feta, wyrobić 30 sCiasto"Ciasto" Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" przy pomocy kopystki wyłożyć na oprószoną mąką powierzchnię.
    4. Do naczynia miksującego wlożyć cebulę i rozdrobnić 5 s/obr. 5
    5. Dodać drugi kawałek ciasta i oliwki, wyrobić 30 sCiasto"Ciasto" Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    6. Nagrzać piekarnik do temp. 200 stopni
    7. Z każdego ciasta uformować bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykry c ściereczką kuchenną. pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż zwiększą swoją objętość dwukrotnie (około 20 minut) Piec we wczesniej nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni przez 45 minut. Przed pokrojeniem na kromki pozostawic do ostygnięcia

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb z serem feta i oliwkami

Wydrukuj:

Komentarze