thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 100 g pszenicy
  • 50 g żyta
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 ½ MT ciepłego kefiru ( lub mleka na pół z wodą)
  • 1 jajko
  • 350 g mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 gugotowanych ziemniaków
  • po 2 łyżeczki: siemienia lnu, pestek dynii
  • słonecznika, kminku, płatków owsianych
  • ( można dodać 1 łyżeczkę przyprawy włoskiej)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

     

  2. Żyto i pszenicę zemleć: czas 30 s, obr. poz. 10
  3. Dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto: czas 3 min, obr. poz. Interwał
  4. Wyłożyć do wąskiej foremki o dł.  40 cm, posmarowanej tłuszczem i posypanej np. płatkami owsianymi
  5. Gdy ciasto podwoi swoją objętość posmarować jajkiem i piec: czas 40 min, temp. 210
  6.  

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb wieloziarnisty

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?