Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 02/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 120 ggotowanych ziemniaków (zimnych)
  • 600 g mąki
  • 50 g drożdży
  • 3,5 MT ciepłej wody
  • 50 g słonecznika
  • 50 g siemienia lnianego, ciemnego
  • 50 g pestek dyni
  • 50 g otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić
    ciasto

    czas ok 3,5 min  pozycja Interwał.

    Odstawić do wyrośnięcia na ok 20 min.

    Piec ok 35-40 min w temp. 200*C (w blaszce o dł 40 cm)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb wieloziarnisty a'la Kami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?