- TM 31
Składniki
- 500 g mąki razowej
- 10 g soli
- 7 g drożdży suchych
- 320 g wody letniej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki dodać do "Blokada naczynia miksującego" . Wyrabiać ciasto przez 2:30 minuty za pomocą funkcji "Ciasto" . Wyjąć ciasto na przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożoną pergaminem. Uformować bochenek. Zamiast tego mozna użyć foremki ale ja wolę chleb w takim kształcie. Przykryć bochenek szmatką i odstawić na godzinę. Nagrzać piekarnik do 220 stopni i piec w takiej temperaturze przez 60 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i zostawic do wystygnięcia na kratce.
Razem z podanymi składnikami można dorzucić garść ziaren wedle uznania. Ja wrzucam moje ulubione otręby i siemię lniane i wtedy wyrabiam ciasto. Jednak sam chlebek w sobie jest smaczny, lekki i nie kruszy się.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
A mi kompletnie nie wyszedł
tak z odrobina miodu jest naprawde super
Cieszę się że smakuje i smacznego
Klaudiszjo chlebek upieczony i jest pyszny, ja tylko dodalam 1 łyżkę miodu.Polecam
Tak, tak pszenna razowa, ja użyłąm takiej gdzie z boku na opakowaniu ma przepis z thermomixa
Klaudiszjo czy mąka ma być pszenna razowa? Mąki razowej nie spotkałam Pozdrawiam serdecznie
Are you sure to delete this comment ?