Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

chleb kefirowy

  • 500 gramów pszenicy
  • 400 gramów kefiru
  • 5 gramów soli
  • 5 gramów sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
  • 20 gramów nasion słonecznika
  • 20 gramów nasion dyni
  • 2 czubate łyżeczki siemienia lnianego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik na 200 stopni Celcjusza. Wsyp do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" (musi byc suche) 250 g pszenicy i zmiel 1 min.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 10 przesyp do innego naczynia,czynność powtórz z pozostałą częścią pszenicy.Wlej do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" cały kefir,zmieloną pszenicę i pozostałe składniki.Wyrabiaj ciasto Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" przez 2 min.Przełuż wyrobione ciasto do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia(mozna uformować okrągły chlebek bez foremki lub bułki).Piec ok 30-40 minut az będzie chrupiący i złotobrazowy.Chlebek jest pyszny!Polecam!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb kefirowy wg diety montignaca

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy