Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
1 bochenek /jak keksówka /
- 600 g mąki gryczanej
- 0,6 litry ciepłej przegotowanej wody
- 1 łyżki soli
- 1 łyżki octu balsamicznego
- 40 g świeżych drożdży
- 1 garść słonecznika
- 1 łyżka miodu grycznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1/ Do TM włóż wszystkie składniki oprócz słonecznika. Miksuj 2 min/ obr.3
2/Dołóż słonecznik i miksuj 7 min/"Ciasto"
3/Do nagrznego do 180 st. piekarnika włóż ciasto w keksówce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 60min.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mi nie wyszedł kruszył się. Może dlatego, ze mąkę gryczana zrobiłam sama mieląc kaszę w thermomixie?
0.6l wody ? To ile inaczej w TM na wadze?
Chlebek wyszedł smaczny. Nie czekałam, aż wyrośnie. Wstawiłam zaraz po wyrobieniu do piekarnika. Przed chwilką zjadałam kromkę z masełkiem i konfiturą różaną
Chyba jednak powinien trochę wyrosnąć. Właśnie obserwuję w piecu, jak zapadł mu się cały środek, choć na początku pieczenia fajnie podrósł. Będzie wielki zakalec
On rośnie już w czaie wyrabiania i jak tylko nagrzeje się piekarnik to jest wyrośnięte
Takiego chlebka jeszcze nie próbowałam... dodaję do przetestowania ;o) Mam tylko pytanie czy ten chlebek nie musi wyrastać przed upieczeniem? Pozdrawiam
;o)