Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

1 bochenek /jak keksówka /

  • 600 g mąki gryczanej
  • 0,6 litry ciepłej przegotowanej wody
  • 1 łyżki soli
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • 40 g świeżych drożdży
  • 1 garść słonecznika
  • 1 łyżka miodu grycznego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1/ Do TM włóż wszystkie składniki oprócz słonecznika. Miksuj 2 min/ obr.3

    2/Dołóż słonecznik i miksuj 7 min/Ciasto"Ciasto"

    3/Do nagrznego do 180 st. piekarnika włóż ciasto w keksówce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 60min.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb gryczany bezglutenowy

Wydrukuj:

Komentarze