![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/fwx141b4-cdb1b-209613-cfcd2-jmupzm4a/b1cd7154-6f7a-4945-aec8-6304bcef2ea9/main/chleb-z-czosnkiem-i-pietruszka.jpg)
- TM 31
Składniki
- 500 G MĄKI
- 20 G MASŁA
- 12 g soli
- 10 GCUKRU
- 24 G DROŻDZY
- 280 ML WODY
- 1 PACZKA PIETRUSZKI
- 4 ZĄBKI CZOSNKU
- TROCHĘ WODY
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
DO NACZYNIA WŁOŻYĆ DROŻDZE,WLAĆ WODĘ I WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ CZAS 15 S OBR.POZ 4-5,NASTĘPNIE DODAĆ MĄKĘ ,CUKIER, SÓL MASŁO, I WYRABIAĆ CIASTO CZAS 5 MIN OBR. POZ. INTERWAŁ. POZOSTAWIĆ W NACZYNIU NA 15 MIN. DO WYROŚNIĘCIA.NASTĘPNIE WYCIĄGNĄĆ I UTWORZYĆ PLACEK. DO NACZYNIA WŁOŻYĆ PIETRUSZKĘ, CZOSNEK, WODĘ I WSZYSTKO RAZEM ZMIKSOWAĆ CZAS 10S OBR. POZ. 5-6. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI POWYGNIATAĆ I ROZWAŁKOWAĆ NA PLACEK. ROZSMARWAĆ MASĘ NA CIASTO, ZWINĄĆ W RULONIK ŚCISNĄĆ KOŃCE CIASTA, UŁOŻYĆ W FORMY I PIEC W PIEKARNIKU. CZAS 40-50 MIN .TEMP. 210 *C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiłam bo w domu lubia czosnek o pietruszkę i odrazu musiałam piec druga porcje.
Wszyscy zachwyceni
Przepis fajny, chlebek wyrósł pięknie, a skórka wyszła chrupiąca. Z masełkiem po prostu niebo w gębie.
Nie bardzo rozumiem: dlaczego ciasto podzielić na dwie części, powygniatać? Napisz w jakim celu to robić. Na zdjęciu wygląda jakby to były bułeczki.![tmrc_emoticons.~ tmrc_emoticons.~](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/puzzled.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?