thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
16 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 250 g pszenicy, orkiszowej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g wody
  • 400 g mąki
  • 40 g drożdży
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 400 g jogurtu, 0,1 %

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć orkisz, zemleć 1 min/obr. 10.
    2. Dodać pozostałe składniki , wyrabiać 3 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" .
    3. Wyłożyć ciasto na posypany mąką blat, uformować walec i podzielić go na 16 części. Dłońmi posypanymi mąką uformować bułeczki i ułożyć je, zachowując odstępy, na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
    4. Blachy z bułeczkami przykryć folią spożywczą i pozostawić na 30 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
    5. Piec bułki, umieszczając po jednej blasze w nagrzanym piekarniku na środkowej szynie. Do piekarnika wstawić naczynie z wodą, aby bułki były bardziej napowietrzone. Czas pieczenia ok. 20 min, temp. 220°C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki jogurtowe

Wydrukuj:

Komentarze